OPLEIDING TOT VRANDERCOACH

 

 

Leer coachen met VR en methode de Toekomstkamer

OPLEIDING TOT VRANDERCOACH

 

 

Leer coachen met VR en methode de Toekomstkamer

Leren coachen met virtual reality? Dat kan!

Tijdens een live dag en een reeks intervisiesessies leren we je de methodiek van de Toekomstkamer. Sneller dan je misschien denkt krijg je de techniek in de vingers en leer je spelen met de methode. Vooral door veel te oefenen, mooie ervaringen op te doen en zelf te ervaren wat je met de methodiek voor mensen kunt betekenen.

De opleiding

De opleiding

Elk half jaar starten we een nieuwe opleidingsgroep. De doorlooptijd is ongeveer 4 maanden. Als er een zomer of kerstvakantie tussen zit kan de doorlooptijd iets langer zijn. Hieronder vind je de planning van de komende opleidingsgroepen. Ervaring als coach of psycholoog is niet nodig, interesse in mensen wel. De opleiding is als volgt opgebouwd:

Trainingsdag

1 dag, locatie Oegstgeest

We maken kennis met elkaar, je wordt vaardig met de techniek en leert de methodiek van de Toekomstkamer. Na deze sessie ben je klaar om te gaan oefenen. Na deze live dag krijg je toegang tot de VRanderkamer Academie, waarin je alle benodigde draaiboeken en tools kunt vinden om te gaan oefenen. Zorg dat je je VR-bril en laptop meeneemt naar de startdag, zodat je gelijk met je eigen materiaal kunt oefenen.

Oefensessies

op eigen locatie

We geloven in leren door DOEN. Je plant met je medecursisten en eigen (niet betalende) deelnemers oefensessies in, zodat je vaardig wordt in de techniek en methodiek. Dus het moment om je familie, vrienden, huisgenoten en kennissen te helpen aan een beeld van hun toekomst. Tijdens de opleiding oefen je zelf ongeveer 15 keer met eigen kandidaten. Reken dus op 15 x 2 uur extra oefentijd.   

Online intervisie

3 keer 1,5 uur

We leren van elkaar. In de intervisie delen we vragen en ervaringen én reiken we stap-voor-stap vervolgdraaiboeken en theorie aan op de vraagstukken waarmee deelnemers een Toekomstkamer boeken. Heel leuk altijd om ieders mooie ervaringen te horen en praktische tips uit te wisselen.

Examen, certificering & feestelijke afsluiting

Halve dag

Op de laatste middag vieren we met elkaar de stappen die iedereen heeft gezet en sluiten we de opleiding af. Om na de opleiding met de methode te kunnen blijven werken heb je een certificaat nodig. Om die te ontvangen lever je voor je examendag een reflectieverslag en opname van twee sessies in. Bij een voldoende beoordeling ben je gecertificeerd.

VRandercoaches Toekomstkamer

Community

Community

Na de opleiding kun je je aansluiten bij de Community van VRandercoaches. Deze groep VRandercoaches wisselt ervaringen uit en helpt elkaar bij het inzetten, verder uitbouwen en ondernemen met de methode. Daarnaast delen we binnen de community projecten die bij de VRanderkamer binnenkomen. Als lid van de community kan je dus ook meedraaien in projecten van de VRanderkamer.

Onze droom is om een community te vormen van coaches die willen participeren in de grotere trajecten, die elkaar stimuleert bij het inzetten en ondernemen met de methode, waarmee we contact onderhouden en die we blijven voeden met nieuwe draaiboeken, tools en ontwikkelingen op het gebied van coaching en VR.

Kosten

Kosten

Z

De opleiding kost € 2.650,- excl. btw (exclusief VR-bril).

Z

Om deel te kunnen nemen heb je een laptop en Meta Quest VR-bril nodig. Deze dien je zelf aan te schaffen. Zie hieronder onze tips voor de aanschaf van een bril.

Na de opleiding
Na de opleiding betaal je per jaar een licentie (€ 350,-) en membership (€ 250,-). De licentie en het membership gaan in de dag na je examen en zijn een jaar geldig. De licentie heb je nodig voor toegang tot het platform, technische ondersteuning en voor het kunnen aanvragen van nieuwe Toekomstkamers. Voor alle members bieden we drie keer per jaar (online) intervisie aan, heb je toegang tot de academie en daarmee tot nieuwe tools en draaiboeken en zorgen we dat je aangehaakt blijft op onderzoek en nieuwe ontwikkelingen.

Tips aanschaf VR-bril
Je hebt om deel te kunnen nemen een eigen laptop en minimaal een Meta Oculus Quest 2 (128 GB) nodig. Inmiddels is er een nieuwe bril uit, de Meta Oculus Quest 3 (128 GB). Deze weegt minder en heeft scherper zicht waardoor prettiger in gebruik. Mocht het budget het toelaten, dan adviseren we je de Quest 3 aan te schaffen. Wij bestellen brillen via Coolblue. Daarnaast is het fijn om een hoofdband (Elite strap) en opbergbox aan te schaffen. Extra kabels zijn niet nodig.

Planning

Planning

Doe je mee? Reserveer je plek via onderstaande button!

Specifiek voor 
loopbaancoaches!

Groep 8

Open inschrijving

Start juni 2024 

Startdag
11 juni
09.30 – 16.30 uur
Oegstgeest

Intervisie
9 juli, 27 augustus,
24 september
15.00 – 16.30 uur
Online

Afsluiting
12 november
13.30 – 17.00 uur
Oegstgeest

Groep 9

Loopbaancoaches

Start juni 2024 

Startdag
11 juni
09.30 – 16.30 uur
Oegstgeest

Intervisie
9 juli, 27 augustus,
24 september
15.00 – 16.30 uur
Online

Afsluiting
12 november
13.30 – 17.00 uur
Oegstgeest

Groep 10

Open inschrijving

Start oktober 2024 

Startdag
1 oktober
09.30 – 16.30 uur
Oegstgeest

Intervisie 
22 oktober en 26 november 2024,
7 januari 2025
15.00 – 16.30 uur
Online

Afsluiting 
11 februari 2025
13.30 – 17.00 uur
Oegstgeest

*Zorg je ervoor dat je voor de startdag een VR-bril aanschaft?

Ervaringen

Ervaringen

Ik heb de opleiding niet alleen als zeer interessant, maar ook als inspirerend en kwalitatief ervaren. Om gecoacht te kunnen worden door Sasja en Angela – twee warme, inspirerende vrouwen met jarenlange coach-ervaring – is uniek. Door hun betrokkenheid en persoonlijke manier van opleiden neem je niet alleen de kennis maar ook een dosis zelfvertrouwen en zelfkennis mee naar de VR-sessies. Daarnaast vond ik het fijn dat je tijdens de opleiding ook in de schoenen leert staan van de coachee; door zelf Virtual Reality te ervaren en te worden geprikkeld met vragen over jouw eigen toekomst, stap je even in de beleving van de jongeren die je later zult gaan coachen. Heel waardevol!

Aysa

(student VRandercoach)

contact@deveranderkamer.nl
KVK 62734857
BTW NL854936373B01

Volg ons op Social Media

Copyright @2022 De Veranderkamer

contact@deveranderkamer.nl
KVK 62734857
BTW NL854936373B01

Volg ons op Social Media

Copyright @2022 De Veranderkamer