Word VRandercoach

Beoordeeld met 5 sterren!

Leren coachen met virtual reality? Dat kan!

Tijdens een live dag en een reeks intervisiesessies leren we je de methodiek van de Toekomstkamer. Sneller dan je misschien denkt krijg je de techniek in de vingers en leer je spelen met de methode. Vooral door veel te oefenen, mooie ervaringen op te doen en zelf te ervaren wat je met de methodiek voor mensen kunt betekenen.

VRandercoach Community

De groep VRandercoaches begint te groeien. We hebben coaches opgeleid die de methodiek van de Toekomstkamer inzetten in hun eigen coachpraktijk, coaches die de methode inzetten voor het begeleiden van studenten op school en collega’s in het werk en er zijn coaches die inmiddels zo enthousiast zijn dat ze een eigen VRanderlocatie gaan openen. Geweldig vinden we dat. Onze droom is om een community te vormen van coaches die willen participeren in de grotere trajecten die we doen en waarmee we contact onderhouden en die we blijven voeden met nieuwe draaiboeken, tools en ontwikkelingen op het gebied van coaching en VR.

StudentVRandercoaches

We geloven in het principe ‘jongeren voor jongeren’. Studenten die interesse hebben in coaching en VR mogen kosteloos deelnemen aan de opleiding, in ruil voor een wederdienst die past bij hun talent of studie. Zo hebben we inmiddels een groep bevlogen studenten die helpen bij social media en het opzetten van onderzoek naar de effecten van de methodiek.

Wil je meedoen aan de opleiding?

Elk half jaar starten we een nieuwe groep. Ervaring als coach is niet nodig, interesse in mensen wel 😊. De opleiding is als volgt opgebouwd:

Z
Trainingsdag (1 dag, locatie Veranderkamer Leiden/Oegstgeest)

We maken kennis met elkaar, je wordt vaardig met de techniek en leert de methodiek van de Toekomstkamer. Na deze sessie ben je klaar om te gaan oefenen. Na deze live dag krijg je toegang tot de VRanderkamer Academy waarin je het draaiboek, ebook met achtergrond en opnamen kunt vinden van de methodiek zodat je het op elk moment kunt terugkijken.

Z
Oefensessies (4 x 2 uur, op eigen locatie)

We geloven in leren door DOEN. Je plant met je medecursisten en eigen (onbetalende) deelnemers oefensessies in zodat je vaardig wordt in de techniek en methodiek. Dus het moment om je familie, vrienden en huisgenoten te helpen aan een beeld van hun toekomst.

Z
Online intervisie (3 online sessies van 15.30-17.00 uur)

We leren van elkaar. In de intervisie delen we vragen en ervaringen én reiken we naar behoefte achtergrondtheorie aan op de vraagstukken waarmee deelnemers voor een VR-sessie komen. Heel leuk altijd om ieders mooie ervaringen te horen en praktische tips uit te wisselen.

Z
Online VRandercoachCommunity

Via whatsapp delen we ervaringen, evaluaties van deelnemers en praktische tips.

Z
Examendag met feestelijke afsluiting (1 middag)

Op de laatste middag vieren we met elkaar de stappen die iedereen heeft gezet en sluiten we de opleiding af. Wij hopen dat je daarna lid blijft van de VRandercoachCommunity zodat we elkaar kunnen blijven inspireren in het bijdragen aan geluk, mentale gezondheid en perspectief en het inzetten van virtual reality in de coaching!

Z
Voor certificering

Als je als VRandercoach op de website vermeld wilt worden of wilt meedraaien in projecten die via de VRanderkamer binnenkomen, dan heb je een certificaat nodig. Om die te ontvangen lever je voor je examendag een reflectieverslag en opname van een sessie in.

Z
Kosten

De opleiding kost € 2.950,- excl. btw. (inclusief VR-bril), € 2650,- excl. btw (exclusief VR-bril). Wanneer er meerdere deelnemers uit een organisatie gaan deelnemen wilt u dan contact met ons opnemen.

Startdata opleiding

TOEKOMSTKAMER
START
26 SEPTEMBER 2023 

Startdag (fysiek – Oegstgeest)
26 september 2023

Intervisie (online 15.30 – 17.00 uur)
10 oktober, 31 oktober,
28 november 2023

Afsluiting (fysiek – Oegstgeest)
19 december 2023

TOEKOMSTKAMER
START
15 FEBRUARI 2024 

Startdag (fysiek – Oegstgeest)
15 februari 2024

Intervisie (online 15.30 – 17.00 uur)
7 maart, 28 maart,
25 april 2024

Afsluiting (fysiek – Oegstgeest)
23 mei 2024

Ervaring van anderen

Ik heb de opleiding niet alleen als zeer interessant, maar ook als inspirerend en kwalitatief ervaren. Om gecoacht te kunnen worden door Sasja en Angela – twee warme, inspirerende vrouwen met jarenlange coach-ervaring – is uniek. Door hun betrokkenheid en persoonlijke manier van opleiden neem je niet alleen de kennis maar ook een dosis zelfvertrouwen en zelfkennis mee naar de VR-sessies. Daarnaast vond ik het fijn dat je tijdens de opleiding ook in de schoenen leert staan van de coachee; door zelf Virtual Reality te ervaren en te worden geprikkeld met vragen over jouw eigen toekomst, stap je even in de beleving van de jongeren die je later zult gaan coachen. Heel waardevol!

Aysa

(student VRandercoach)

contact@deveranderkamer.nl
KVK 62734857
BTW NL854936373B01

Volg ons op Social Media

Copyright @2022 De Veranderkamer

contact@deveranderkamer.nl
KVK 62734857
BTW NL854936373B01

Volg ons op Social Media

Copyright @2022 De Veranderkamer